• webdesign
  • webhosting
  • software
  • meer
professional solutions

PHP

PHP, dat staat voor "Hypertext Preprocessor", is een HTML-embedded scripting taal. Veel van zijn syntax is geleend van C, Java en Perl met een aantal unieke functies extra. Het doel van de taal is om web developers op een 'relatief simpele' manier pagina's te laten maken die dynamisch gegenereerd worden.

In combinatie met SQL (wijze van verzoeken versturen aan een database) kan met php dynamisch informatie uit een database worden ingevoegd in een html pagina. Eveneens is het mogelijk om gegevens via een formulier in een database te plaatsen. Dit is een veel gebruikte toepassing van php. Op veel websites staan overzichten/lijsten van meerdere artikelen, personen of nieuwsberichten die iedere keer dat een bezoeker langskomt weer actueel moeten zijn. Degene die de website bijhoudt en bijvoorbeeld een nieuwsbericht toevoegt hoeft dan geen html code in zijn html pagina te plaatsen en de volgorde hoeft hij ook niet aan te passen. Hij kan eenvoudig middels een formulier het nieuwe artikel opgeven. Uitsluitend de relevante gegevens hoeft hij in te voeren en dus geen html code (tenzij dit gewenst is uiteraard)

Archytas is een voorstander van dynamische pagina generatie (daar kan ik uren over uitwijden maar dat doe ik niet) en daarom leveren we dikwijls bij een website een content management systeem (CMS) waarmee u eenvoudig de inhoud van uw website kunt aanpassen zonder dat u kennis van HTML, XHTML of andere toegepaste technologie├źn dient te hebben. Bovendien is het mogelijk om de bezoekers van de website ook het recht te geven enkele dingen aan te passen.

Voor onze freelance php activiteiten kunt u ook kijken op de PHP Freelance site.

Contact
E: info @archytas.nl

Laan van Wateringse Veld 711
2548 BN Den Haag

06 14157509
Tip
Webhosting Archytas biedt ook webhosting aan vanaf
€3,75 p.m.
Wist u dat?
Web 2.0 Archytas ontwikkelt speciaal voor het beheer van uw website op maat gemaakte CMS systemen die niet onder doen voor desktop applicaties door het gebruik van AJAX technologie.