• webdesign
  • webhosting
  • software
  • meer
professional solutions

(X)HTML

Voor het maken van webpagina's wordt een bepaalde opmaaktaal gebruikt. Dit is HTML (Hypertext Markup Language) en heeft een wat strictere (meer consequente) opvolger XHTML. De benoeming opmaaktaal is eigenlijk verouderd, lay-out taal zou beter zijn. (X)HTML geeft de structuur van de pagina weer, voor opmaak wordt tegenwoordig voornamelijk gebruik gemaakt van stylesheets (CSS)

Archytas probeert haar websites altijd zoveel mogelijk aan de taalstandaarden te laten voldoen. Dit is een goed gebruik omdat het voor (domme) zoekmachine spiders bijvoorbeeld duidelijk is hoe uw pagina is opgebouwd. Een veel belangrijker argument is nog dat de website er in de meeste browsers gelijk uitziet wanneer men zich aan de taalspecificatie houdt en ook in toekomstige browserversies zal dit het geval zijn. Een laatste argument is wellicht de toegankelijkheid van de website, ook blinden browsen weleens op internet (jazeker!) met een spraakgestuurde browser, slecht gestructureerde pagina's zijn voor hun nauwelijks toegankelijk.

Contact
E: info @archytas.nl

Laan van Wateringse Veld 711
2548 BN Den Haag

06 14157509
Tip
Webhosting Archytas biedt ook webhosting aan vanaf
€3,75 p.m.
Wist u dat?
Web 2.0 Archytas ontwikkelt speciaal voor het beheer van uw website op maat gemaakte CMS systemen die niet onder doen voor desktop applicaties door het gebruik van AJAX technologie.